תפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/16 21:28 כא בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול: שבת בחורף נכנסת מוקדם ועל כן כבר בסביבות תשע אני הולכת לישון. אני קמה בסביבות 12 בלילה אומרת ברכות התורה ואז אומרת תהילים למשך שעה שעה וחצי וחוזרת לישון. השאלה שלי: כשאני קמה בבוקר האם עלי לומר שוב את ברכות התורה?

עלי לציין שאני אשה אשכנזית.

תודה רבה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

נכון יותר לא לומר את ברכות התורה אלא בקימה השניה בבוקר, שכן לפי חלק מהפוסקים כדי להתחייב בברכות התורה צריך יום חדש לעלות.

כל טוב