מציאת שטר כסף ברשות הרבים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/16 20:46 כא בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

מצאתי שטר כסף ליד מכונה לתשלום לחניון בקניון, היה שם אדם שמשלם, מכיוון שזכרתי שאין סימנים בכסף הרמתי את הכסף והמשכתי.

לא שאלתי את אותו אדם אם השטר שלו מכיוון שלא יכלתי לדעת שזה שייך לו או לכל אחד אחר שעבר שם לפניו.

כשהגעתי לרכב ראיתי שהשטר מקופל אולי זה מהווה איזשהו סימן אך מכיוון שלא הסתכלתי על אותו אדם אין לי דרך לדעת מי הוא ולא איך לבדוק את זה מולו.

מה עליי לעשות?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

מצד מידת חסידות, היה אפשר לשאול את אותו האדם אם איבד כסף כלשהו, ואם הוא היה אומר שכן היה ראוי לתת לו.
אולם, מבחינה הלכתית, נהגת כשורה, ואכן מותר לקחת כסף, כי זה כנראה ייאוש מדעת ("אדם עשוי למשמש בכיסו בכל שעה") ואין שום סיבה להניח שהכסף הזה הוא של אותו אדם.

כל טוב ויישר כוח על האחריות