עצי גן עדן מחוץ לגן עדן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/16 09:42 כא בחשון התשעז

שאלה

שלום,

רציתי לשאול במסגרת התעניינות רבה שלי בסיפור גן עדן-

ידוע לנו שבגן עדן היו עצים בעלי סגולות מיוחדות: עץ החיים ועץ הדעת.

שאלתי היא כזו: האם ידוע לנו שלאחר גירוש האדם מגן עדן חלק מהעצים עם הסגולות הייחודיות מגן עדן המשיכו ויצאו גם אל מחוצה לו?

האם יש לכך אזכור באיזשהו מקור קדום?

האם ישנם אנשים שסוברים שעצים אלו נמצאים גם כיום בעלומנו- מחוץ לגן עדן?

בתודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

נראה כי התשובה לשאלה זו היא בעלת שני חלקים: עץ החיים המקורי או עץ הדעת - אם מדובר בשני עצים - לא זלגו מגן עדן.
אולם, עצם הפסוק "עץ חיים היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר" על התורה, כמו גם העיסוק המתמיד בתורה בחובה לבחור ברע ולמאוס בטוב מלמדים כי היסודות הרוחניים שלהם קיימים גם מחוץ לגן העדן הטריטוריאלי המקורי, בתורה ובמקומות אחרים.

כל טוב