אברהם אבינו

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 21/11/16 19:05 כ בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני לומדת במכללה דתית , ובמכללה יש לנו שיעור יהדות . כחלק ממערך ארוך למדנו על חג הפסח ועל כל ההסבר האמוני שנובע ממנו . הרב שמעביר את הקורס הסביר שכל המכות היו בשבילנו ולא בשביל המצרים , כדי שנלמד אמונה . לאחר מכן שאל שאלה למה מלכתחילה הקב"ה הוריד אותנו למצרים? ( כדי לעבור את השיעור אמונה הזה שהוא בסיס לכל הדת ) אבל מה היה חסר באמונה שלנו ? והוא הסביר שלאברהם אבינו היה פגם באמונה כי כשהוא יצא להציל את לוט מהמלאכים הוא לקח איתו תלמידי חכמים לא מיומניים במלחמה ולא סמך על ה'.

שאלתי היא כזו , איך זה מעיד על חוסר אמונה ? הרי אם היה מביא אנשים מיומניים הייתי מבינה .. ואיך אפשר לומר דבר כזה על אברהם אבינו שהוא הראשון שהאמין בכלל? והאם זה סיבה להעביד עם שלם 87 שנה בגלל דבר כזה ?

אשמח מאוד לתשובה כי במכללה הרב מאוד התקומם מהשאלות שלי ולא ניתנה לי תשובה

תשובה

שלום לך
ויפה שאת ערה למהלכים ויש לך יחס של יראת ה' מפני גדולי קודשינו
ברם מה שהמרצה אמר זה כתוב במסכת נדרים לב.שהשתמש בתלמידי חכמים לצורכי צבא
אולם לא כתוב שזה פגם באמונה
באופן כללי גם במכללות וכו' יתכן שהמרצה הוא לא לפי רוח התןרה