דיני כשרות

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 21/11/16 13:40 כ בחשון התשעז

שאלה

שלום,

אנחנו משתמשים באותו תנור לבשרי ולחלבי, אבל כן משתמשים בתבניות נפרדות. במידה וארצה לארח אדם שמקפיד יותר מאיתנו, האם מספיק לנקות את התנור ביסודיות ולהפעילו על מקסימום כדי להכשירו? ואז להשתמש בתבנית החלבית כדי להכין מאכל חלבי כשר? או האם התבניות עצמן, למרות ההקפדה להשתמש בכל אחת בנפרד לבשרי/חלבי, הפכו לטרפות בגלל השימוש בהן בתנור לא מופרד?

תודה,

דורון.

תשובה

על מנת להכשיר את התנור באופן היעיל ביותר יש לנקותו היטב, לחכות 24 שעות ואז להפעילו חצי שעה על החום הגבוהה ביותר.

ביחס לתבניות (לתבניות בלבד ולא האוכל), אם יש אפשרות לקנות תבניות חדשות זה הכי טוב ובכך יוצאים ידי חובה לפי כל השיטות. אם לא, יש על מי לסמוך ולהקל ולהמשיך להשתמש בתבניות בדיעבד.