חיתוך בצל על קרש חיתוך מעץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/11/16 20:25 יט בחשון התשעז

שאלה

בס"ד

שלום רב,

1. אם חתכתי בצל על קרש מעץ לסלט, וזה היה למשל סכין חלבית הקרש נחשב חלבי? לא השתמשתי בקרש לדבר אחר חוץ מחיתוך ירקות.

2. אם כן- חתכתי על הקרש הזה תמיד רק ירקות אבל יצא לי לחתוך בצל פעם בסכין בשרית ופעם בסכין חלבית, האם זאת בעיה?

תודה רבה!

ליליה טוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. הקרש לא נהיה חלבי, למרות שהמאכל חלבי, גם החכמת אדם שהחמיר בכך, היינו לגבי האוכל ולא לגבי הכלים.
ב. כבר כתבנו להקל בסעיף א.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ