שאל את הרב

סדרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/11/16 01:26 יט בחשון התשעז

שאלה

שלום הרב רציתי לפנות אלייך לבקשת עזרה וייעוץ אני מנסה להתקדם ולהשתפר ללכת בצניעות ללמוד תורה לדבר יפה לדון לכף זכות וכו וכו אך ישלי בעיה קשה ששמה סרטים קשה לי שלא לראות סדרות שבעצם מנוגדות לכל הערכים שלי כל החברות שלי רואות סדרה עכשיו שממש תפסה שהיא בכלל לא ראויה לבחורה דתייה ופשוט ב"ה ואין לי מושג איך הצלחתי לקחתי על עצמי לא לראות אותה וכך לא לראות סדרות כאלה רעות יותר. על סרטים אני לא מצליחה לוותר וזה פחות בעיה בשבילי כי גם ככה אני רואה אחת ל. לעומת סדרה שאם התחלתי אראה לפחות פעם ביום ואתעסק בזה רבות במחשובתיי.

בכל מקרה רציתי לשאול אותך עד כמה סדרה עם סצנה מין וקללה באמת משפיע עליי? אני רוצה לדעת עד כמה זה טוב שאני לא רואה את זה וככה להתחזק בכוחי! תודה .

תשובה

שלום וברכה

כבני אדם - אנחנו בנויים כפירמידה. זהו היסוד הגדול שאתו פתח הרמב"ם את חיבורו הקצר והמשמעותי כל כך – שמונה פרקים, שמהווה מבוא למסכת אבות. הוא לימד שהבסיס שיש לנו הוא גופני, ומעל לבסיס זה יש את הרגשות, ומעל לכך את המחשבות, ומעל לכך את ייחודיות הנשמה האלוהית וכליה, עד לפיסגה המיוחדת של האדם.
אלה המקומות שיכולים להביא אותנו למרומי גבהים. גם הגוף שותף בהתעלות המתמדת (שימי לב, לדוגמה, רק כמה הלכות גופניות יש בתפילה עצמה: עמידה, כיוון, התרחקות מריח רע, איסור החזקת דבר ביח וכדו), אבל כמובן שככל שהחלקים גבוהים יותר – כך הם שותפים יותר בחיים המוסריים שלנו, בקדושה ובטהרה, ובפסגות שבני אדם מסוגלים להגיע לשם.
בכל מקום בו יש אור גדול – יש גם צללים גדולים, וחלקים עילאיים אלה באדם עלולים להיות גם מקור כישלונו. כשאנו ממלאים אותם בהבלים, כשאנו מזינים אותם בחלקים רעים של הקיום, כשאנו מטמאים אותו, כשאנו נסחפים אחרי הצללים האלה – אנחנו הורסים את מה שיש בנו. זה נכון לכל השחתת זמן, זה נכון לכל עיסוק לא מוסרי, וזה נכון גם כאשר אנחנו לוקחים את מקומה החיוני של התנועה המינית ומשחיתים אותה על ידי הצפת המחשבה, התודעה והדמיון בצללים של המיניות.
יישר כוח אפוא על המגמה של כוונותיך, והרבה חיזוק לביצור הצדדים העילאיים והגבוהים שבך. לא משנאת המין אנו מתרחקים מסדרות אלה, אלא דווקא מהרצון הכן לשמור על ייחודו ועל כל הפוטנציאל העצום שיש בו להתקשרות האמיתית שבין אדם לעצמו ובין איש לאשתו.

כל טוב והרבה הצלחה

כתבות נוספות