שירות דתיים ביחידות מעורבות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/11/16 10:46 טו בחשון התשעז

שאלה

שלום.

בעקבות כתבה שהייתה בחדשות ערוץ 1 ובעיתון הארץ, צה"ל עורך ניסוי של שילוב בנות כלוחמות שריון. הניסוי יערך 8 חודשים. באם יצליח הניסוי צה"ל אמור לפתוח את כל יחידות החי"ר(גולני, גבעתי, נח"ל, 669 וצנחנים) לבנות, למעט השירות ביחידות המיוחדות.

השאלה שלי היא כזאת, באם יקרה הדבר הזה, איך יתגייסו בחורים דתיים לקרבי כאשר השירות נעשה במעורב וזה איסור תורה?

תשובה

שלום

אסור הלכתית לשרת במקום שיש בו שירות מעורב של נשים וגברים, כמבואר באה"ע סימן כא, יתרחק מהנשים מאד מאד.
לכן שירות שכולל לילה זוגי במארב עם בחורה צעירה, או שהיה בטנק צפוף עם בחורות, הוא איסור גמור ואדם ירא שמים לא יקח בו חלק, יהא המחיר אשר יהא.

כל טוב