לימוד תורת הרב קוק

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/11/16 09:04 טו בחשון התשעז

שאלה

שלום רב,

אני מאוד מעוניינת בלימוד מעמיק של תורת הרב קוק. התחברתי מאוד לנושא ואני מרגישה צורך עצום ללמוד את זה.

כאשר ניגשתי ללימוד הבנתי שאינני מסוגלת בעצמי, זה עולם שלם של מושגים שאין לי בו ידיים ורגליים. אני אשמח מאוד לעצה בעניין. אם ישנה אפשרות להשיג חברותא מתנדב ללימוד זה יהיה מצוין באופן יוצא מן הכלל!

תשובה

לק"י

שלום לך!
אני חייב להודות שאני ממש שמחתי לקרוא את השאלה שלך (חבר´ה, אל תדאגו, אני גם שמח מהשאלות האחרות).
למה?
בטח את מצפה שאני אגיד שזה בגלל שאת רוצה ללמוד תורה (שזה נכון) או כי זה תורה שמדברת לדור שלנו (שזה גם נכון), אזה זה דווקא ממקום אחר.
אני שאת רוצה להשיג משהו, את מכירה בקושי אבל עדיין נלחמת על זה ורוצה למצוא דרך שזה כן אפשרי.
הייתי מתיימר להגיד שזה סיפור החיים של כולנו ואולי כם היסוד לכל השאלות של מי ששואל פה באתר.

מה עושים?
בתכל´ס יש כמה אפשרויות:
1. מנסים להבין את הרעיון הכללי מתוך כל פסקא. הבעיה, לפעמים יש משהו שלא תביני שיכול לשנות את הסיפור לחלוטין.
2. מוצאים פירושים על זה (למשל יש של הרב לונדין, הרב אבינר, הוצאת ראש יהודי ועוד).
3. שומעים שיעורים - אפשר דרך האתר של מכון מאיר, ישיבת עלי, מרכז הרב, הרב אבינר ועוד.
4. חברותא - כמו שהצעת זה רעיון, ובשביל לעזור בזה (לרגע אני אשלול חברותא טלפונית או במחשב) שווה לברר במדרשות באזור שלך.

אני מקווה שזה עוזר.
אם יש עוד משהו שנוכל לעשות ולייעץ בנושא זה או אחר תמיד נשמח,
נתנאל
netanelweil@gmail.com