מותר בהנאה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/11/16 09:34 יג בחשון התשעז

שאלה

****** אבי 14/11, שאלה 444 ******

שלום כבוד הרב,

נאמר בשולחן ערוך שאתרוג, כל שעדיין לא יצא בו מותר בהנאה, דהזמנה לאו מילתא היא.

להלן שאלתי.

מה המשמעות של ""מותר בהנאה""? אני מניח שלא אכילה כי אחרת היה צריך לומר ""מותר באכילה"". ואולי הכוונה שמותר להריח? או כל הנאה שאדם יכול לחשוב עליה בשימוש באתרוג?

תודה,

אבי

תשובה

שלום
נראה ממה שכתוב שם בסעיף ג' שהכוונה היא ביחס לאכילה.
לגבי הרחה, הוא כותב שהיא מותרת, אלא שיש ספק לגבי הברכה, ולכן לא יריח.
כל טוב