אברהם ושרה אחים?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/11/16 15:09 י בחשון התשעז

שאלה

האם אברהם אבינו ושרה אמנו היו אחים?

בשיעור מקרא שאני לומדת המרצה שלנו אמרה שהם אחים לא מאותה האמא, והיא נתנה לנו הוכחה לכך בספר בראשית פרק כ פסוק יב'

יֹּאמֶר, אַבְרָהָם, כִּי אָמַרְתִּי רַק אֵין-יִרְאַת אֱלֹהִים, בַּמָּקוֹם הַזֶּה; וַהֲרָגוּנִי, עַל-דְּבַר אִשְׁתִּי. יב וְגַם-אָמְנָה, אֲחֹתִי בַת-אָבִי הִוא- -אַךְ, לֹא בַת-אִמִּי; וַתְּהִי-לִי, לְאִשָּׁה. יג וַיְהִי כַּאֲשֶׁר הִתְעוּ אֹתִי, אֱלֹהִים מִבֵּית אָבִי, וָאֹמַר לָהּ, זֶה חַסְדֵּךְ אֲשֶׁר תַּעֲשִׂי עִמָּדִי: אֶל כָּל-הַמָּקוֹם אֲשֶׁר נָבוֹא שָׁמָּה, אִמְרִי-לִי אָחִי הוּא.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום
אכן כדבריך, יש חכמים הסוברים כי [אברהם ושרה היו אחים מאב] (תרח), ולא אחים מאותה האם.
אמנם, רבנו אברהם אבן עזרא מפרש שאברהם דחה את אבימלך בדברים, על אף שאינם נכונים. ולכן לדעתו [הם אינם אחים כלל].
דעה נוספת מופיעה ברש"י לפיה [שרה הייתה אחיינית של אברהם]. ונקראת ´בת אביו´ למרות שבפועל הייתה נכדת אביו.
זאת על פי הפסוקים בסוף פרשת נח, ולפי הפירוש המקובל ש'יסכה' זו שרה.
השאלה המתבקשת היא כמובן: כיצד נשא אברהם את אחותו/אחייניתו? תשובה: [למי שאינם יהודים הדבר מותר].

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן