כשרות בשר טרי בארץ

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/11/16 12:32 ט בחשון התשעז

שאלה

שלום,

האם כל בקר טרי שנשחט ונמכר בארץ הוא נשחט ע"פ הלכות כשרות (לא מדבר על בשר שנשחט בצורה פרטית, ערבים, או למרכולים רוסיים)?

אם אני רואה בקר באטליז עם חותמת כשרות עליו, בהנחה שהאטליז לא כשר כי פתוח בשבת - האם יש בעיה עם הכשרות של הבקר ספציפית?

תשובה

שלום

יש בזה בעיות, ועל כן רק אם יש על הבשר כשרות מסודרת של הרבנות הראשית (חותמת 'כשר' על הבשר אינה מספיקה, יש לראות מסמך מפורש, ועל הבשר הזה ספציפית), מותר לאכול. וספרדי יקפיד על הכשר רבנות חלק.

לכתחילה אין לקנות במקום מחלל שבת, אך אם אין ברירה מותר.

כל טוב