אם יש כלב בבית אז אליהו הנביא לא בא לבית?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/10/03 10:24 ג בחשון התשסד

שאלה

אנחנו מתגירים..

א)

רצינו לדעת אחרי שקראנו מס' תשובות האם מותר לנו להכניס לבית בעל חיים? ומאין חל האיסור מהתורה?

ב)

הרי בעלי חיים הם גם יצירה של הקב"ה.

ועוד שאלה אחרונה. מאין בא ההלכה שצריך להאכיל את בעל החיים לפני שאתה אוכל אם אסור להכניס בעל חיים לבית...

אמר לנו רב שאסור להכניס חייה כי אליהו הנביא לא יכנס לבית שחייה "טמאה" מתגוררת בה האם זה נכון??

האם לשאול כמה רבנים לפני שאנחנו מחליטים?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)יש מציאות שמותר ויש מציאות שאסור .
עייני נא בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=33376
2)מקור ההלכה הוא בפרשת קריאת שמע שכתוב בסדר מאוד מדוייק ומסויים[ " ונתתי עשב בשדך לבהמתך ואכלת ושבעת " ]כלומר מזונות בעלי החיים קודמים למזונות האדם.ולפני שהאדם אוכל ארוחת בוקר עליו לדאוג תחילה לבעלי החיים שברשותו.
3)לא שמעתי מעולם על כך שאליהו הנביא לא בא למקום שיש בו בעל חיים טמא. הרי הבתים מלאים משרצים ורמשים וזבובים ויתושים ונמלים שאת חלקם אנו רואים וחלקם מסתתרים.

4)לא כדאי לשאול כמה רבנים אלא אך ורק רב אחד ומה שיאמר לכם תעשו.

בברכה,

עוזיאל

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן