קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 10/11/16 06:20 ט בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברוך ה׳ אני נוהג כל לילה לברך את קריאת שמע שעל המיטה.

השאלה שלי מתחלקת לשניים.

א׳- במידה והתפללתי את ק״ש שעל המיטה בכוונה תחילה שללכת לישון רגע אחרי שסיימתי להתפלל אך איני מצליח להירדם וכעבור מספר דקות כיוון שאיני נרדם, חוזר לסלון, צופה בטלוויזיה, מתעסק בטלפון ועוד.. האם מותר?

ב׳- במידה והתפללתי את ק״ש שעל המיטה בכוונה תחילה שללכת לישון רגע אחרי שסיימתי להתפלל אך מסיבות כאלו ואחרות שלא ידעתי בעת שהתפללתי, נאלצתי להישאר ער למשך כל היום ובכך, ק״ש שעל המיטה אשר בירכתי קודם לכן, חסרת משמעות כי הרי לא הלכתי לישון. מה בנוגע לזה?

מצטער אם ואני מעיק עלייך אבל עוד שאלה שחשבתי עלייה בעת הכתיבה-

ידוע שלאחר ק״ש שעל המיטה יש איסור בדיבור ואכילה ושתייה. לעיתים אני ממש רעב אחרי הברכה, מנסה להתאפק ולא לאכול אך לפעמים נכשל ואוכל. זה נחשב חמור?

תשובה

שלום
אני רואה שאתה בקי בהלכות
אז אנו משתדלים כמו שכתבת להירדם אחר ק"ש
כי זה ברכה לפני שינה וכן אין לאכול ולשתות
אולם אם קורה שלא יוצא כמו התכנון אין איסור בדבר בין ערנות בין להשביע רעבון
לכן להשתדל לקרוא ממש שרואים שעייפים וסמוך לשינה