מעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/11/16 12:46 ח בחשון התשעז

שאלה

שלום ,

אדם קטף פירות מעץ, הכניס אותם לביתו..

לקח פרי אמר "זה מעשר" וזרק אותו...

האם ניתן לאכול מהפירות?

או האם צריך להפריש מעשרות שוב?

בתודה וברכה,

אלנתן זאבי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

משמח לשמוע שאדם רוצה לקיים מצוות הפרשת תרו"מ, אבל לצערנו הנוסח איננו נכון, ואין זו הפרשה נכונה. כדאי להסתכל באתר של מכון התורה והארץ, יש שם דף שמסביר כיצד מפרישים בפועל. כדאי לראות שם ולעשות לפי המצויין שם. בכו"א אם בינתיים איננו יודע כדאי לקחת מהפירות יותר מאחוז מהפירות, ולומר שההפרשה היא לפי הנוסח הנמצא בסידור או בדף מסויים (צריך לציין איזה דף).

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ