איך לצאת ממשהו עצוב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/11/16 18:04 ז בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני כחודש וחצי קרה אסון במשפחה של חברה של רעייתי ובעלה התאבד מקפיצה.הוא היה אדם דתי שעושה מצוות.אני לא הכרתי אותו אישית אבל ידוע לי שסבל ממשפחתו.הוא הותיר ילדה ואשה.

אני לא מצליח להפסיק לחשוב על הארוע.קשה לי להתנתק מזה.אני אדם עובד ופעיל ושואל איך אפשר לרפאות את עצמי מהמחשבות על הארוע הזה ועליו ואיך לא להתעצב.

פעם אמר לי רב שעצבות מביאה מזיקים

זה מפחיד אותי מצד אחד ומצד שני אין תמיד שליטה

כי באות מחשבות

מה לעשות כדי להתגבר ולהשתחרר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מצער לשמוע את הסיפור שכתבת. אבל הוא מאד טבעי ומובן, והרגשות הם בריאים ואמיתיים.

נראה שעצה טובה היא לעסוק כנגד המוות במהות החיים, וכפי שכתב במסילת ישרים "מהי חובת האדם בעולמו", אם ידע אדם את חובתו בעולמו יתמלא בעשייה חיובית בונה. ועל כן עצתי לך השקע עצמך בלימוד ספר מסילת ישרים, שהוא נותן לאדם הסתכלות על חשיבות האדם בעולם. כמו כן צריך לידע שאין אנו יודעים חשבונות של הקב"ה, ואיננו יודעים תפקיד כל נשמה בעולם, וכיצד ומה היא מתקנת בעולמנו, וכידוע שיש אנשים שהם באים לתקן דבר או מהלך מסויים, ואלו הנשמות המגולגלות בעולם לתקופה מוגדרת, וכשמסיימות תפקידם חוזרים לבוראם. על כן אפשר קצת לעיין בסוגיית גלגול נשמות ותיקונם.
מכיוון שאנו מאמינים שהקב"ה דינו אמת, הרי שהכל מידו, ואנו צריכים לעשות טוב ולא להסתכל במה שעבר.

שבוע טוב ובשורות טובות
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי