ירקות עליים ''הסדרה עם השורש''

חדשות כיפה רבני כושרות 08/11/16 17:00 ז בחשון התשעז

שאלה

שלום!

ראיתי בכמה חנויות ירקות עליים בקופסה סגורה שנקראים "הסדרה עם השורש". על הקופסא כתוב "כשר למהדרין מן המהדרין" בהשגחת הרב אליהו ב עמר רב אזואי עמק חפר ללא חשש טבל ערלה ושביעית. אין שם איזכור לגבי נקיות מתולעים. במקום אחר באריזה מודפס "נקי משאריות חומרי הדברה ומזיקים". האם מותר לאכול ללא בדיקה מתולעים ? האם צריך לנקות ? האם מספיק לנקות ? איך לנקות ? אם אני משתמש בהם בריסוק במעבד מזון האם התשובות משתנות ? תודה מראש

תשובה

שלום

עיין בעמוד האחרון של עדכון הכשרות המצ"ב

http://upload.kipa.co.il/media-upload/kashrot/6926584-872016.PDF