תפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/11/16 07:11 ז בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

שאלתי הנה בנושא התפילה.

בבוקר אני יוצאת מהבית ברבע לשש ואז נוסעת ברכבת עבודה . אני מאוד רוצה להתפלל אך ברכבת זה לא אפשרי זה גם מרגיש לא נוח .

כחום אני מברכת ברכות השחר פרק שירה ותהילים של אותו יום.

אשמח לעצמך כיצד לפעול.

תודה רבה

דנה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על כוונותיך.

החלק החשוב ביותר של התפילה הוא כמובן קריאת שמע ותפילת עמידה.
הזמן המוקדם ביותר האפשרי לעשות זאת משתנה כמובן מיום ליום, וזה נעשה מאוחר יותר.
אולם בנתיים, אם את יכולה לומר קריאת שמע ותפילת עמידה לפני שאת יוצאת מהבית - זה דבר יותר נכון לעשותו.

מאוחר יותר בחורף זה יהיה בלתי אפשרי כי זה יהיה מוקדם מידי. את יכולה לעבוד לפי הלוחות שיש באין ספור אתרים באינטרנט, שכתוב בהם מתי הכי מוקדם לומר קריאת שמע.

כל טוב, ולוואי ותתקבלנה תפילותינו ברצון לפני אדון כל