ריקוד חוג מעורב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/11/16 00:30 ז בחשון התשעז

שאלה

שלום הרב,

אני לומדת בחוג ריקוד שכל השיעורים בו הם פתוחים גם לגברים וגם לנשים

חיפשתי הרבה זמן חוג מקצועי וזה דבר שאני רוצה לעסוק בו בהמשך והו אמאוד חשוב לי

שהתחלתי לרקוד נרשמו רק נשים ובזמן האחרון הגיעו בנים שאחד מהם הוא גיי

בשיעור עצמו אני רוקדת בסוף הסטודיו ואני עם בגדים רחבים

ורוב הזמן מסתכלים על המורה ככה שלא יוצא לבנים שנמצאים להסתכל על הבנות וגם אם כן הם מסתכלים על הבנות החילוניות

והמטרה שלשם אני באה זה כדי ללמוד רוקדת והולכת אז ככה לא יוצא מצב של "קלות ראש" כמו שקראתי בכמה תשובות באינטרנט על איסור ריקודים מעורבים

השאלה שלי אם זה בסדר מבחינת ההלכה

ואני אשמח אם תסביר לי אם זה אסור למה ...

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מה שאת מתארת זו מציאות שבחדר אחד ולצלילם משותפים את רוקדת עם בנים.
אלו ריקודים מעורבים. פשוט.
אם חשוב לך ללמוד מחול וחשוב לך להיות נאמנה להלכה תמצאי מסגרות של בנות בלבד. יש הרבה מסגרות כאלה.
תחפשי: "לימודי מחול לדתיות" או דברים דומים ותמצאי הרבה מסגרות ללמודי מחול לנשים בלבד.