בעיות לפני חתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/11/16 23:15 ו בחשון התשעז

שאלה

שלום הרב.

יש לי קצת בעיות בזוגיות עם אישתי לעתיד (אנחנו מאורסים ועומדים להתחתן בקרוב) בכך שאני מרגיש שבהרבה מקרים של אירועים שקורים לנו אני מנסה לקבל החלטה והיא כל הזמן מערבת את ההורים שלה ואומרת לי שאני לא מבין בזה ולא יודע וכו'. מאוד קשה לי עם זה והיא לא מבינה את זה אני מרגיש ממש חסר יכולת החלטה בבעיות שלנו אפילו לדוגמא שאנחנו מדברים כרגע על איפה נגור אחרי החתונה. היא טוענת שאנחנו מוכרחים לגור אצל ההורים שלה: יש יחידת דיור או חדר גדול בקומה העליונה של הבית. ואני חושב שזה פחות טוב גם לזוגיות שלנו וגם בקשר של עדיף לי לגור במקום שאני עובד בו (כרגע אני חייל משוחרר ואין לי עבודה מסודרת אבל אני עובד על זה בנמרצות) ולא בהכרח בדירה של ההורים למרות שהם כן יעזרו לנו כספית. אני ממש לא יודע מה לעשות כבר ואני מבקש עצה מהרב גם כלפי העניין של עירוב ההורים בהחלטות וגם לגבי הדירה.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ברור שאתם צריכים לקבל את ההחלטות שלכם לבד ולא לערב את ההורים,

אין מקום למשפט כמו "אתה לא מבין בזה ולא יודע", איך היא מחליטה שהיא מבינה ואתה לא?

כך אי אפשר לנהל דו שיח.

כמו כן - זה לא טוב לגור בבית עם ההורים, בודאי לא במצב שהיא מערבת את ההורים.

נקודה בסיסית מאוד בבנין הבית החדש הוא העצמאות שלכם בהחלטות והמובחנות שלכם ממשפחות המקור,

אם הדבר הזה לא מבורר לכם מספיק אז אין מקום לחתונה,

צריך להמתין עד שנקודה זו תהיה ברורה לשניכם.

בברכה,

דני ארגמן