אגודי מלך ללא הכשר

חדשות כיפה רבני כושרות 07/11/16 13:12 ו בחשון התשעז

שאלה

שלום.

קנינו בחנות טבע אגוזי מלך. לחנות עצמה אין הכשר. בעל החנות טוען שהמוצר עצמו בהכשר של בדץ העדה החרדית

האם יש לחוש לעורלה? והאם יש לעשר?

תודה

תשובה

לא. כי כל אגוזי המלך הם יבוא חו"ל וספק ערלה חו"ל מותר.
שו"ע יור"ד ס' רצ"ד
סעיף ח
ערלה נוהגת בכל מקום ובכל זמן, בין בשל עובד כוכבים בין בשל ישראל, אלא שבשל ארץ ישראל היא מן התורה ובחוצה לארץ הלכה למשה מסיני. הגה: ואסור ללקוט לנכרי פירות מאילן שלו שהוא ערלה, משום שנהנה במה שמחזיק לו הנכרי טובה על זה (כל בו וב"ה בשם א"ח).
סעיף ט
ספק ערלה בא"י, אסור. ובחוצה לארץ, מותר. כיצד, כרם שיש בו נטיעות של ערלה, וענבים נמכרים חוצה לו, בארץ ישראל, אסור; ובסוריא, מותר, והוא שלא ידע שהובאו מאותו הכרם; ובחו"ל, מותר, אפילו יודע שהובאו מאותו הכרם, רק שלא יראה שנבצרו מנטיעות של ערלה. (וכל שכן שכרם שהוא ספק ערלה שהוא מותר) (כן נראה מהטור והרא"ש ומרדכי פרק קמא דקדושין).