תולעים בזיתים

חדשות כיפה רבני כושרות 07/11/16 11:36 ו בחשון התשעז

שאלה

שלום וברכה! קטפתי זיתים שחורים בשביל לכבוש אותם בלח גס כאשר עברתי עליהם בבדיקה ראיתי על חלקם סימני עקיצות פתחתי עם סכין וראיתי תולעים בחלק מהזיתים ובחלק מהזיתים רק מחילה ללא תולעת.

האם עלי לחתוך כל זית וזית? האם ניתן לומר שכיון שהזבוב מטיל ישר לתוך הזית הרימה שנוצרת לא אסורה באכילה כיוון שלא נכנסת לגדר "שרץ השורץ על הארץ " כמו תולעי מים?

והאם ניתן לומר שהתולעת מתפרקת בתהליך הכבישה וכבר לא נקראת ברייה? תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

http://www.hamachon.co.il/web/valueBig.asp?codeClient=1738

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן