תפילה בתחילת משמרת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/11/16 19:28 ה בחשון התשעז

שאלה

אני מתנדב במד"א ורציתי לדעת האם יש תפילה שאפשר לומר בתחילת משמרת בדומה לתפילה בכניסה לבית המדרש "שלא תארע תקלה תחת ידיי" כדי שלא חלילה אתרשל בתפקידי.

כמו כן מה הדין בנושא תפילת הדרך? הנסיעה באמבולנס איננה הבטוחה ביותר שיש. האם יש לומר תפילת הדרך בכל יציאה לנסיעת חירום? רק בתחילת המשמרת אך לכוון על כל היום?

תודה מראש, נ.

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות,

1. תחבר לך תפילה אישית מתאימה.
אתה יכול לשלב דברים מתפילת הדרך ומתפילת הרופא של הרמבם. בכל מקרה תפילה שאתה תחבר תתאים ביותר.

2. אני מציע לך לומר תפילת הדרך ב'שומע תפילה' בכל יום לפני המשמרת שלך (אם משמרת בוקר אז בתפילת שחרית ואם לקראת משמרת ערב אז בתפילת מנחה וכד').

בנסיעת חירום מוטב להתרכז במשימה, לחשוב על הנתונים וכד.

בברכה ותזכה למצוות שלא תצא תקלה מתחת ידיך
דוד לוי