ערלה ושמיטה באריזת תפוחי אדמה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/11/16 17:58 ה בחשון התשעז

שאלה

שלום הרב

רציתי לשאול: אם כתוב על אריזה של תפוח אדמה "הופרשו תרומות ומעשרות", אבל לא כתוב 'ערלה' ו'שנת שמיטה', אפשר לאכול? אם אני מקפיד על כשרות מהדרין.

תודה רבה!

תשובה

לשואל שלום
א. [אין איסור ערלה בתפוחי אדמה] כיוון שרק פירות האילן חייבים בערלה.
ב. תקופת הגידול של תפוחי האדמה היא כ150 יום. לכן אלו שנקלטו בשביעית יצאו לשיווק בסביבות חודש טבת-שבט של השנה השמינית. הנזרעים בתשרי נאספים החל מחודש שבט ומאז הם עשויים להיות רוב ביבול במשווק בשוק הרגיל. בסמוך לזמן זה תיתכן עדיין סחורה ישנה שהיא אסורה.
[כיום, (למעלה משנה אחרי סיום שנת שמיטה) אין חשש].