לשון הרע בעבודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/11/16 13:41 ה בחשון התשעז

שאלה

שלום וברכה,

אני עובדת בחברה קטנה של מעט עובדים.

אחת העובדות עושה הרבה טעויות, בנוסף לכך שהרבה מהזמן היא מתעסקת בעניינים אישיים.

הבוס יודע על כך, אך רק בכללי, ולא כמו שאני רואה בתור אחת שיושבת לידה.

הטעויות שהיא עושה מאוד פוגעות בעבודה, בלקוחות, וביחסים בין הבוס ללקוחות.

רציתי לדעת האם מותר לי לדבר על זה עם הבוס ולידע אותו על הדברים, בגלל הפגיעה שיש בעבודה?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

פעמים רבות כתבתי כי האחריות לא לדבר לשון הרע היא גדולה עד מאוד, אך יש לה גם מקבילה והיא "לא תעמוד על דם רעך". יש לך גם מחויבות כלפי המנהל, העובדים האחרים, הלקוחות וכדו'.
ועל כן, לימד אותנו החפץ חיים שיש להתנהל בין שתי המחויבויות האלה.
הכיוון הראשון שצריך להיות הוא לנסות לייעץ לעובדת עצמה לפעול אחרת, ללמד אותה, לדבר איתה על כך שנכון לעשות אחרת, וכל זה כמובן בלי לפגוע ובלי להעליב ("ולא תשא עליו חטא").
אם זה לא רלוונטי – אז לפנות למנהל, וכמובן לעשות זאת לפי הכללים של החפץ חיים: לכוון באמת לטובת העניין, לדייק ולא לנפח, לדבר רק על מה שאת יודעת וכדו', ובכך לקיים את המצווה הגדולה.

כל טוב ויישר כוח