דחיית תאריך חתונה בגלל אחים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/11/16 12:40 ה בחשון התשעז

שאלה

ב'ה

לכבוד הרב שלום וברכה

ב'ה ה' מזכה אותנו בשמחות.בתי ובחיר ליבה רוצים להינשא בין שלוש לידות צפויות,כלתי ושתי בנותי, כשבועיים לאחר לידת כלתי,צפוי בע' ה ברית. אני חוששת שכלתי ובני לא יוכלו לבוא לחתונה מה שעלול לפגוע בהם מאוד כי בוחרים ביודעין בתאריך...ברור לי שבלידות הכל בידי הקב'ה.הזוג לא מעוניין לחכות כשבעה חודשים עד לאחר הלידות.

מה עלינו לעשות?המתח של הזוג הנחמד ושלנו קצת קשה. אודה לך על תשובתך.

תודה לרב מראש,

בברכה

זהבה

תשובה

שלום וברכה

לאמתו של דבר, איני מבין את השאלה כלל.
זכיתם בשפע שמחות.
שפע השמחות הזה צריך להיות פתוח לכל אחד בשמחתו.
אי אפשר כמובן לבקש מהילדים לדחות את הלידה....
לא יהיה נכון לדחות את החתונה, בגלל ושמא ואולי. למעלה מכך, אפילו הם היה בטוח - לא ברור מפני מה לתבוע מהזוג הצעיר לדחות את חתונתם.
ועל כן, הדבר הנכון ביותר לעשות הוא שכל אחד ישמח בשמחתו של השני, ולא להתחיל בסאגות של פגיעות הדדיות במשפחה, אלא באמת לשמוח ולרצות לשני יהיה טוב, וכך נכון וטוב לחיות.

כל טוב והרבה שמחות