זיווג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/11/16 09:51 ה בחשון התשעז

שאלה

שלום רב

שמי ד. (בת) בת י.

בת 26 עדין ללא זיוג

תש"ן

שאלה ראשונה - האם צריכה להוסיף לי שם שני ?

מרגישה מבולבלת לגבי לימודים לתואר שני

שמתבצע בהרבה לחץ ועצבים ואי שקט פנימי .

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אלפי צעירות בגילך טרם מצאו זיווג והן מרגישות מבולבלות.
זו מצוקה אמתית וקשה.
לעתים מצוקה כזאת דוחפת אותנו להיעזר בכל מני מסטיקות מזויפות. יש גם שרלטנים שגובים לשם כך כסף.

צריך לפעול בכל הדרכים שהתורה מכוונת אותנו:
תפילות (תפילה במקומות קדושים היא חלק מהעניין)
צדקה (לא מוגזמת) ומעשים טובים.
חייבים גם לפעול פעולות ארציות להשיג זיווג: אתרי אינטרנט מתאימים, שדכניות וכד'
חיזוק רגשי - אם לימודים מחזקים את ההערכה עצמית או מאפשרים מיצוי עצמי או אפילו יכולת להתקדם בעבודה או בפרנסה וכד' כדאי להשקיע בלימודים.

לא נכון 'לעצור את החיים' עד שאני אתחתן. צריך לחיות בכל התחומים: לטייל ולנפוש עם המשפחה או עם חברות - לשמוח וליהנות. כמובן ללמוד ולעבוד ולהתפתח רוחנית וחומרית.

אם הסיבוך הרגשי גורם עצבות ודכאון (זה לגמרי מובן בתנאים מסויימים) כדאי לפנות לפסיכולוגית וכד' לטיפול רגשי.
מברך אותך ומתפלל עבורך לזיווג הגון וזרע של קיימא!