שאלות כלליות בהלכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/11/16 09:37 ה בחשון התשעז

שאלה

שלום לכב' הרב,

יש לי מס' שאלות בתחומים שונים:

1. הבנתי שאסור בערב שבת, אחר חצות יום, לעשות מלאכה. רציתי להבין באיזו מלאכה מדובר. למשל:

א. מלאכת אמן?

ב. עבודת פרנסה?

a. ואם אני עובד בעבודה משרדית ואני רוצה לשלוח אימייל מהמחשב בבית שלי שקשור לעבודה, זה בסדר?

2. שאני קם בבוקר ונוטל ידים, אני נוהג לברך כבר בבית הכנסת עם שאר ברכות השחר (הבנתי שיש לי על מי לסמוך בזה). השאלה שלי האם ישר אחרי הנטילה, אני חייב לנגב את הידיים או שאני יכול להמשיך ולשטוף את הפנים/לצחצח שיניים, בעוד הידים רטובות מהנטילה?

3. האם אישה שנוהגת להתפלל שחרית ביום חול (ולא רק ברכות השחר), יכולה לאכול לפני התפילה?

4. האם אישה ביום שבת יכולה לשתות ולאכול לפני הקידוש? מה הדין במצב שבו היא מתפללת ובמצב שהיא לא?

תודה מראש!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לשאלה הראשונה עיין בקישור בהרחבה
http://ph.yhb.org.il/01-02-08/

2. אפשר להמשיך בידיים רטובות.
3. לא יכולה לאכול לפני התפילה - אין הבדל בינה ובין איש.
4. רק אישה שלא מתפללת בשבת בקביעות, יכולה לאכול לפני התפילה בשבת.
לאישה שרגילה להתפלל בכל יום:
אסור לה לאכול לפני התפילה כמו שלאיש אסור.
לא יכולה לאכול אחרי התפילה מפני שעליה לשמוע קודם קידוש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן