התחזקות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/11/16 15:32 ג בחשון התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום,

לפני שנה בערך נפרדתי ממי שהייתה ארוסתי. יצאנו במשך חמש שנים.

בתקופה שהיינו יחד הייתי חואט רבות בזרע לבטלה ואדם לא נעים בלשון הממעטה.לאור המצהב אני כבר כמה חודשים טובים לא מוציא זרע לבטלה ומנסה להיות אדם טוב יותר.

לצערי אני לא מרכיש כל שינויי בחיי

אני לא מוצא זוגיות למרות שאני נראה טוב מאוד

לא מצליח עם חברים וכדומה....

מה ניתן לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה מתחיל שינוי לטובה, זה קשה, זה גוזל הרבה כוחות ויוצר מתח. אתה מרגיש יותר בודד וזה מקשה יותר את ההתמודדות.

הפתרון הוא למצוא מסגרות חברתיות ולפעול בתוך המסגרות הללו:
תמלא את הזמן הפנוי שלך במקומות בהם אתה נמצא עם אנשים טובים ועושה דברים טובים:
חלק מהזמן בשיעורי תורה; חלק אחר בהתנדבות; עוד חלק בפעילות גופנית: חדר כושר - משחקי ספורט - בריכת שחיה (נפרדת).
כך תמלא את הזמן שלך בדברים טובים שמשמחים אותך.
תחיה בתוך חברה בריאה וטובה, יהיו לך הזדמנויות למצוא הרבה חברים חדשים.
מתוך ההצלחות הללו תהיה לך יותר ושמחה ויותר בטחון שיועילו לך להמצוא גם זוגיות חדשה.
מתפלל ומברך אותך בהצלחה בעזרת ד'!