הדרכה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/11/16 16:54 ב בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

שאלה לא כזאת חשובה אבל אשמח לעצה כיצד עליי לנהוג ביושר...אני רווקה דתיה יש משרה מסויימת שאני מעוניינת בה אבל התפקיד מחייב מגורים באזור המרכז ואני מהצפון, (במידה ואתקבל בע"ה אין לי שום בעיה לעבור למרכז מיידית) כרגע הם מסננים קורות חיים אוטומטית של מי שלא גר באזור המרכז. רציתי לשאול אם מותר לי בקורות חיים להשמיט את הסעיף של עיר מגורים ( בלי לרשום משהו אחר במקום) או לרשום "כל הארץ-פנויה למעבר" על אף שדבר כזה יכול למנוע ממני הגעה למיונים, למרות שכאמור אכן פנויה למעבר מיידית בהתאם לעבודה, מה הדרך הנכונה לעשות ? תודה

תשובה

שלום

זו שאלה חשובה, האמת היא אחת משלושת עמודי העולם כדברי רבי שמעון בן גמליאל באבות.

אין לכתוב שקר, גם אם הוא יכול להפוך לאמת בעקבות בקשתם. לכן אסור לכתוב שאת גרה כעת במרכז.

שלוש אפשרויות מותרות ישנן-
א.כתיבת האמת, שאת גרה בצפון. וליד זה לכתוב שאת עוברת למרכז.
ב.לא לכתוב דבר על מקום המגורים ולהשאיר המשבצת ריקה.
ג.לכתוב כפי שהצעת, פנויה למעבר

בהצלחה