שום כתוש קפוא ותעודת כשרות ''מהודרת''

חדשות כיפה רבני כושרות 02/11/16 22:37 א בחשון התשעז

שאלה

שלום

1. הרב קנוהל כותב בספרו "ואכלת ושבעת" שכדאי להוציא שום כתוש קפוא בכפית פרווה. אני אישית טעמתי מהשום הזה (של חברת "דורות") והוא לא חריף (לא כואב בפה), האם במקרה שהשתמשו בכפית שאינה פרווה ניתן להקל?

2. נתקלנו בתעודת כשרות מטעם רבנות ירושלים בניסוח שאנחנו לא מכירים- "מהודרת".

דוגמה: https://goo.gl/r9Jih8

א. האם זה נוסח חדש שקיים ברבנות ירושלים? התעודה מהימנה?

ב. במידה וזהו אכן ניסוח תקין ותקף- על מה מעיד הניסוח הזה? מהדרין? כשרות רגילה? משהו בין לבין?

תודה רבה

תשובה

שלום

1. כדאי לפנות לרב קנוהל ישירות בעניין הדברים שהוא כתב בספרו
מצ"ב דוא"ל : eknol11@gmail.com

2. זה לא במומלצים שלנו. צריך לשאול את המשגיח יש רשימת שאלות למשגיח באתר כושרות.
יש לברר בעיקר את העניין של בישול נכרים. ברירת קטניות ואחזקה של תבלינים פתוחים בקירור. רמה כללית של חומרי גלם.
לגבי ירק עלים - בד"כ אין לאכול ירק עלים שלא בתבשיל. אא"כ הם משתמשים בחברות שמומלצות על ידינו ושוטפים כמו שצריך. חברות מומלצות של ירקות עלים:
ירוק מן הטבע.
חסלט.
עלי גלאט - רק ירק.
הוד והדר.
עלים ירוקים.
שטופים כהלכה.
קטיף כהלכה.
ירוק למהדרין.
לגבי חומרי גלם כמו שימורים ממרחים רטבים אטריות ממתקים חטיפים וכו' הבד"צים המומלצים הם רובין. עדה חרדית. מחפוד. לנדא