שינוי שם בתעודת זהות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/11/16 00:53 א בחשון התשעז

שאלה

שלום הרב

האם לפי ההלכה לאדם שיש לו שני שמות שנתנו לו בברית המילה וקראו לו בעיקר בשם אחד(שם אבי סבו), ואחר זמן החליט שהוא רוצה דווקא שישתמשו בשם השני שלו- א. האם זה בסדר?

ב. האם מותר לשנות את סדר השמות גם בתעודת הזהות?

ג. האם זה לא פוגע בכבוד אבי סבו?

ד. האם בשעה שמתחתן הכתובה נכתבת כמו הכתוב בתעודת זהות או שאין קשר

תשובה

שלום לך

א. זה בסדר גמור.
ב. מאד מאד רצוי שלא.
ג. אינני חושב אבל צריך לשאול אותו או את מי שמכיר אותו (בנו או בתו)
ד. יש קשר אבל לא הכרחי - דבר על כך עם רושם הנישואין או עורך החופה.
בכל מקרה ניתן לבקש מקורא הכתובה לקרוא או לא לקרוא פרטים מסוימים מתוך הכתובה.
הכתיבה אינה לשיקול דעתך אלא על פי ההלכה.
הקריאה באוזני הקהל יכולה להיות אחרת.
אני חושב שכאן יש כבוד לסבא ולהורים ששם הסבא מוזכר בחתונה.

בברכה דוד לוי