חלב קר במעבד מזון בשרי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/11/16 15:52 ל בתשרי התשעז

שאלה

שלום

יש לנו מעבד מזון (Cuisinart), עם קערה עשויה פלסטיק, שהשתמשנו בו להכנת מאכלים בשריים.

היום הוכנסה חמאה (קרה) לקערה והמכשיר הופעל (כך שהחמאה עורבלה במעבד המזון).

האם אפשר להמשיך להשתמש בקערה לאחר שטיפה יסודית (אולי במדיח כלים?)? או שיש להחליף את הקערה?

תודה וכל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום
בקערה אין בעיה ומותרת בשטיפה יסודית כמו שכתבת.
וכן יש לשטוף היטב את הסכין\המערבל בחריציו.
למרות שדין הקערה והסכין הוא מותר, אין להשתמש בקביעות באותם כלים לבשר וחלב, אפילו כשהמאכל קר.
(מקורות: שולחן ערוך יורה דעה סימן קכא,ה | רמ"א שם)
בברכה,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן