שימוש בדאודורנט ותכשירי מריחה המכילים שומן טריפה

חדשות כיפה רבני כושרות 01/11/16 15:16 ל בתשרי התשעז

שאלה

בס"ד

שלום

אני מצטער על השאלה המוזרה, אבל אחרי שהבנתי שלפי לא מעט פוסקים יש להקפיד על כשרות של ליפסטיק במשך כל השנה, אני תוהה האם לא אמורה להיות גם איזו שהיא בעיה הלכתית עם דאודורנט מהסוג שמורחים, במקרה שיש בו שומן טריפה? רוב הדאודרונטים בצורת ג’ל עשויים מגליצרין שלעיתים קרובות מקורו מהחי. אמנם אף אדם שפוי לא יאכל דאודורנט, אך קורה מדי פעם שאדם נוגע בלי לשים לב בבית השחי או בבגד שיש עליו שאריות דאודורנט בעת הלבישה, ואז במאכל (תוך כדי הכנתו או אכילתו או אפילו מקרה של נגיעה בכלים) וכך יוצא שנוגע טעם איסור במאכל. אם כך האם לא ראוי להמנע משימוש בתכשיר כזה, שנמרח על העור ושוהה שם, ויכול לקרות מקרה כזה?

ישר כח

תשובה

שלום

מצ"ב מאמר בנושא, אולם הוא מתייחס בעיקר לפסח, אבל גם לכל השנה

http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=65822