קשר עם משפחה לא דתית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/11/16 09:06 ל בתשרי התשעז

שאלה

שלום רב

לפני מספר חודשים בעלי תרם כליה ליהודי יקר, לא דתי.

התחברנו מאוד אליו ולמשפחתו ועכשיו אנחנו כמו משפחה אחת לכל דבר ועניין.

עד עתה לא נדרשנו לסוגיות של קשר עם משפחה שאינה דתית, ובעקבות הקשר שנוצר צצות השאלות-

1. האם מותר לנו להזמין לשבתות/ חגים כשהם מתכוונים לנסוע בשבת?

2. האם מתור לנו לאכול אצלם, כשהם מקפידים עבורנו על אוכל כשר, כלים כשרים וכל הדרכה שאנו מספקים להם? (הם מבחינתם מוכנים לעשות הכל).

תודה!

תשובה

לשואלת שלום
ראשית כל, נפעם אני מגמילות החסדים שלכם. חזקים וברוכים תהיו, הקדוש ברוך ישלם שכרכם הרבה מאוד.
1. [מותר] להזמין משפחה שאינה שומרת שבת לשבת שלימה, גם כאשר מסתבר שלאחר סעודת ליל שבת יסעו במכונית לביתם.
[בתנאי שתציעו להם בכנות פתרון אמיתי לישון].
(מקורות: רבבות אפרים ז, תב | שואלין ודורשין ב, עמ' יח | ציץ אליעזר ו, ג | פניני הלכה שבת כו)
2. אם הם מכינים בשבילכם אוכל כשר (מוצרי יסוד, כלי מטבח, תנור וכו') - [מותר]. ובמידה והם מכירים את ההלכות, הם נאמנים להעיד על האוכל שהוא כשר.
(מקורות: חולין י | רש"י שם | צפנת פענח, הלכות מאכלות אסורות פרק יא, כה)
אשריכם. המשיכו בקירוב לבבות ובגמילות חסדים!