בישולי גויים

חדשות כיפה רבני כושרות 31/10/16 23:22 כט בתשרי התשעז

שאלה

האם לבני עדות המזרח, מותן לשתות קפה ממכונת קפה שגויי הכין, הרי הוא גם מחמם את החלב שהוא מוסיף לקפה? ומה הדין אם יהודי הכין את הקפה, אך לעיתים גם גוי עובד שם ומכין קפה

שאלה שניה , לגבי אטריות מיובאות (כולל רביולי או טורטליני) או ניקוי ( מתפ"א מבושלים) או קופסאות שימורים ( תירס , פטריות וכד') האם גם פה להקפיד על בישול ישראל ללפי ההנהגות של בני עדות המזרח

תשובה

1. חלב הינו מבושל (מפוסטר) ואין בישול אחר בישול בבישולי עכו"ם
לפי כמעט כל הפוסקים אין איסור בישול גוים בקפה והאר"י הקדוש מחמיר בזה
2. יש הרבה אפשריות שהכנה של המוצר הזה. צריך לבדוק על מה בדיוק מדובר, בכל אופן בד"צים מקפידים על זה