זוגיות וגיור

חדשות כיפה הרב דוד לוי 31/10/16 18:11 כט בתשרי התשעז

שאלה

שלום וברכה !

אבא שלי כהן (וכל המשפחה שלו מצד אביו - סבא שלי , גם כהנים)

אני בעצם בת של כהן ב''ה.

האם מותר לי להתחתן או להיות בזוגיות עם בחור רוסי שמתגייר?

הגיור שלו זה בטוח , הוא כבר החל בתהליך. אך השאלה שלי היא אם זה מותר אפילו שאני בת של כהן לצאת עם בחור רוסי שעבר\עובר בע''ה גיור?

תודה רבה!

תשובה

שלום לך,

לבת של כהן מותר להתחתן עם גר לאחר שעבר גיור.

בכל מקרה:
1. לכל אחת ןאחד - אסור לגעת באדם אפילו לא דקה לפי שעבר גיור. (אין דבר כזה גיור בטוח).
2. אדם הרוצה להתגייר ויש לו חברה או חבר, זה עלול לפסול את הגיור. כמפורש בשולחן ערוך (יו"ד סימן רסח סעיף יב ) לגבי החשש שהגוי רוצה להתגייר בגלל החברה או החבר ולא לשם שמים. במקרה כזה אין לגייר אותו.
3. אדם הרוצה להתגייר ויש חשש שיעבור על איסור תורה של נגיעה בבת - יתכן שלא ניתן לגייר אותו כמו שכל גר שמתגייר במחשבה שלא לקיים את אחד האיסורים בתורה - אין גיורו גיור.

סיכום
מותר אבל תנתקי כל קשר איתו עד אחרי שיתגייר.
מותר לך (ואולי [גם מצווה]) להפגש למטרת נישואין עם גר שהגיע מרוסיה ומקפיד לקיים את כל המצוות כהלכה.

בברכה ובהצלחה דוד לוי