איך זוכרים לימוד תורה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 31/10/16 16:31 כט בתשרי התשעז

שאלה

שלום,

איך זה יכול להיות שאדם לומד נגיד את כל השולחן ערוך וכל מה שהוא לומד הוא זוכר? איך?!?

נגיד אני למדתי מסכת סוכה, חזרתי מלא פעמים, ואני עדיין לא חוזר בעל פה. איך?!?

תשובה

לשואל שלום
בני אדם שונים נולדים עם כשרונות שונים. בנוסף, במהלך החיים רוכש כל אדם כישורים נוספים.
יש שגם נולדו עם יכולת זכרון מיוחדת וגם רכשו כלים במהלך חייהם כדוגמת מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל.
אל תתייאש! המשך בלימוד. יתכן ויהיה לך יותר קל לזכור דברי תורה שמסקרנים אותך ומושכים את ליבך. כדאי לנסות.
לסיום, ישנו ספר הנקרא "סוד המוח היהודי" מאת ערן כץ בו נמצאות טכניקות רבות לזיכרון.
בהצלחה רבה