נסיעה עם גוי בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/10/16 23:33 כח בתשרי התשעז

שאלה

שלום, אני מתחילה בתהליכי קבלה לעבודה עם ילדים שהוצאו מהבתים (מקלט חירום) שדורשים לתת משמרות גם בשבת- אך לא שבת שלמה. בעקבות כך הם מספקים הסעות(עם גוי של שבת כמובן) לתחילת המשמרת או לסופה. האם ניתן לעבוד בעבודה כזאת? תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום
[מותר] לעבוד בעבודה זו.
חכמים התירו להנות ממלאכת גוי בשבת לצורך פיקוח נפש, ואף לצורך חולים.
(מקורות: שמירת שבת כהלכתה | פניני הלכה שבת כז,י ובהרחבות שם)
בהצלחה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן