נטילת ידיים בבוקר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/10/16 22:23 כה בתשרי התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

קיבלתי על עצמי ליטול ידיים כל בוקר לאחר השינה וכן לפני שאני אוכל לחם.

שאלתי היא

האם חייב כיפה בנטילת ידיים בבוקר? כמו כן אני ישן עם תחתוני בוקסר האם ניתן ליטול ידיים עם תחתונים?? לפי מה שהבני אמורים לישר לאחר השינה ליטול ידיים.

אודה לתשובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מיד בהשכמה: נטילת ידיים שלש פעמים כל יד - באיזה בגד שאתה לובש.
לאחר מכן פונים לשירותים, יוצאים ונוטלים ידיים שוב שלש פעמים, כאן מברכים על נטילת ידיים, אשר יצר ואלוקי נשמה.

מעקר הדין אפשר לברך גם בתחתונים אבל יותר ראוי ללבוש משהו, גם על התחתונים וגם על הגוף.