גזל

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 25/10/16 20:58 כג בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחד מקרובי משפחתי היה מחסן בבית ובו הוא היה שומר דברים לאנשים.

לפני כמה שנים אותו קרוב משפחה הביא לנו מכונת כביסה שהייתה במחסן. הבעיה היא שזה גזל מכיוון שהוא לא אמר או שאל את בעל המכונה. כבר כמה זמן שאני מכבסת את בגדיי ביד וזה מתחיל להיות קשה במיוחד עכשיו שנהיה קריר ונראה לי שיהיה לי קשה לכבס סווצ׳רים ביד.

מה עליי לעשות?

תשובה

שלום וברכה,

יכול להיות שאין מדובר על גזל אם המפקיד נתן את רשותו לשומר לשמור להרבה שנים, וחלק מהשמירה היא לתפעל את המכונה.

לכן, יש לברר מול קרוב משפחתך מה הוסכם מול המפקידים.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה