כשרות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 25/10/16 20:54 כג בתשרי התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום

בקשר לכשרות התנור, יש לי בדירה תנור אחד..לרוב אני לא משתמשת בו וכשזה קורה זה בעיקר למאכלים פרווה או חלבי.. אבל פעם אחת, הכנתי בו נקניקיות כשיש על התבנית נייר אפיה שחוסם בין התבנית לנקניקיות... עכשיו הפרק זמן שעובר בין שימוש לשימוש בתנור הוא יחסית גדול אז אני רוצה לדעת מה לעשות בנושא הכשרות כדי לא להיכשל בעתיד..ואני גם רוצה לדעת אם הנייר אפיה ששמתי על התבנית בהכנת הנקניקיות (שזה לא עוף גדול או משהו) שמר לי על התבנית כשרה עדיין..

תודה רבה כבוד הרב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אני מבין משאלתך שהשתמשת בתבנית חלבית בהכנת נקניקיות
בשריות עם ניר אפיה.
קודם כל צריך לדעת שאין זה משנה אם בישלת נקניק או עוף
גדול. וכן שנייר האפיה לא נחשב כחסימה הרמטית של טעם
הנקניקייה לתבנית הבשרית.
ולכן במקרה כזה התבנית צריכה הכשרה.
לגבי שימוש בתא אחד פעם לבשר ופעם לחלב, צריך מספר
תנאים:
א. שתנור נקי
ב. תבניות נפרדות לבשר ולחלב.
ג. שעברו לפחות 24 שעות מה הבישול של המין השני.
ד. להפעיל את התנור לשעה, על חום הכי גבוה של התנור.
(כל זה כמובן לפני הכנסת התבשיל שממין השני)

ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן