צורת תפילה שמפריעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/10/16 11:46 כג בתשרי התשעז

שאלה

לכבוד הרב שרלו שלום

שכני לספסל בבית הכנסת (בשבת) קורא את מילות התפילה מילה במילה באופן מדויק ולא בהמהום (כרבים מאיתנו).

הוא קורא את התפילה בעוצמת קול בינונית ומטה,אלא שהטקסט מגיע היטב אל אזני.

צורת התפילה שלו מדויקת אלא ששמיעת הטקסט שהוא קורא מסיטה את מחשבתי וכל מה שאני קורא בתפילה מסתנכרן,למרות רצוני,אל מה שהוא קורא.

ביקשתי ממנו לא אחת להוריד עוד את עוצמת קולו,הוא עושה זאת אלא שלאחר זמן הוא חוזר לאותה עוצמת קול.

לא פעם אני סותם כבדרך אגב את האוזן שפונה אליו כדי להחליש את ה"קליטה"

שקלתי כבר לעבור מקום אך אני בטוח שזה יפגע בו קשות.

כבוד הרב,מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרגישות ועל האחריות לכל הצדדים של הנושא.
מניסיוני למדתי שאף שאין פיתרון אחד שהוא מתאים לכל המצבים - בדרך כלל אין משהו טוב יותר מאשר האמת.
בשל העובדה שכבר דברת איתו פעם על הנושא הזה - אתה בהחלט יכול לומר לו שדווקא בשל העובדה שאתה רוצה מחד גיסא להישאר חבר טוב וקרוב אליו ומאידך גיסא להתפלל בדרכך שלך - אתה מציע כי תעבור מקום, והריחוק הפיזי בבית הכנסת לא יגרום שום פגיעה לקירבה הנפשית ביניכם.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב והרבה שלום