שבת חתן

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 24/10/16 23:50 כב בתשרי התשעז

שאלה

שלום,

אני עתיד להינשא בקרוב לארוסתי שהיא ממוצא חצי מצרי וחצי איטלקי.

כאשר אני ממוצא חצי תימני רבע טריפוליטאי ורבע פולני.

נוכל לקיים את שבת החתן אך ורק בשבת שלפני החתונה עצמה, בשל כל מיני אילוצים.

האם זה בסדר ע"פ ההלכה והיהדות שנקיים את שבת החתן לפני החתונה?

האם נהוג שהכלה לא מגיעה לעזרת נשים ואינני צריך לראותה ביום זה?

תודה על המענה.

תשובה

ראשית מזל טוב,

אפשר בשמחה לקיים "שבת חתן" לפני החתונה ( גם לספרדים ) , צריך לזכור שלא מברכים "שבע ברכות" כי עדיין לא התקיימה החתונה .

המנהג לא לראות את הכלה שבוע לפני החתונה תלוי בכם אם אתם נוהגים כך במשפחה. אין איסור לראות את הכלה/ החתן , היא יכולה להגיע לשמחה בבית הכנסת.