שינוי שם לבני

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/10/16 16:10 כ בתשרי התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

לפני כ9 שנים הבן שלי הוסיף שם לשמו בעצת רב,מעט מאד הזמן שקראנו לו בשני השמות.והוא לא הרגיש חיבור לשם הנוסף.לפני כשנה הוא ניגש לשני רבנים אחרים וגם לנרמולוג שכולם אמרו לו שהשם הנוסף לא מתאים כלל,ובחרו עברו שם אחר.השינוי שם הגיע לאחר שיש עקבות כל השנים,פחדים ומחלות.

והוא כיום רוצה לבחור בשם האחר והוא מרגיש מחובר לשם הנוסף וכבר חבריו התחילו לקרוא לו ככה,יש לי שני שאלות בפעם הקודמת הרב הלך איתו לבית כנסת ועשה את כל התהליך,כעת אין לנו מושג איך לעשות זאת?

מצאנו נוסח שינוי שם באתר אינטרנט אבל בנוסח שמתאים לאדם שחולה .האם צריך להגיד זאת,וללכת ביום שני והוא יכול להגיד לבד את הנוסח של שינוי השם ורק לקבל ברכה מי שברך זהו?

בנוסף השם הנוסף הוא מגיע אחרי השם הראשון שעימו הוא נולד ולא לפני שמו המקורי האם זה בסדר?

הוא כיום בן 35

אודה לתגובה

אלברט

תשובה

שלום

אין איסור בהחלפת שם, אך הדבר הנכון הוא שישאר עם שמו האמיתי שניתן בלידה אשר בו היתה כעין רוח הקדש להורים.
את ההשקעה בשינוי יפנה להתחזקות בחסד ובלימוד תורה בזמן שהוא מסוגל. כתב הרמב"ם שזהו מהות שינוי השם, שיעשה שינוי בחייו עד שיאמרו שאינו אותו אדם.
אם בכל זאת אתם רוצים להחליף שמו, אפשר לעשות זאת בעליה לתורה, לקרוא לו לעליה בשמו החדש. יש עוד מיני תפילות, אך אלו מנהגים ולא הלכות.

בהצלחה