שאל את הרב

תבשיל בשרי קר בכלי פרווה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/10/16 08:59 יח בתשרי התשעז

שאלה

שלום,

רציתי לשאול מה דין סיר שהוכנס אליו תבשיל בשרי קר. האם הסיר בשרי? האם מספיק לשטוף אותו כדי שהוא ישאר פרווה?

תודה וחג שמח.

תשובה

לשואל שלום,
חסרים מעט פרטים בשאלה, אך אכתוב את העקרונות (ניתן להשאיר תגובה בתחתית הדף):
במידה ולא התבצעה "כבישה" בסיר - לשטוף היטב והסיר פרווה.
בליעת הסיר את טעם התבשיל הקר יכולה להתבצע בכמה אופנים:
א. אם שהה התבשיל בסיר [יותר מ24 שעות] - הסיר הופך לבשרי.
ב. אם התבשיל היה [מלוח מאוד/ חמוץ מאוד/ חריף מאוד] די לו בזמן קצר יותר.
(מקורות: שולחן ערוך יורה דעה סימן צא,ה; קה,א; קה,יב | טורי זהב שם | חכמת אדם נז,א)
כל טוב

כתבות נוספות