צום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/16 21:34 יז בתשרי התשעז

שאלה

שלום,

שמעתי שחלק מתיקון פגם הברית זה לצום אז אם אני נמצא במקד"צ ומנסה כמה שיותר לנצל את הזמן וללמוד תורה האם מותר לי לצום ?

וביום רגיל האם מותר לי במקום 3 ארוחות לאכול רק 2 ארוחות ולענות את עצמי קצת כחלק מהתיקון...?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

בימינו צום איננו דרך תשובה רגילה, בגלל החולשה שירדה לעולים. על כן כדאי למעט בצומות ולהרבות בדברים חיובים, תורה וחסד. כמו כן כדאי ללמוד בספרים מעמיקים על נושא פגם הברית וכיצד נחלצים ממנו. עיין בספרו של הרב יהושע שפירא ממצולות אשיב. ועוד ספרים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ