הפרדת מיטות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/10/16 21:11 יז בתשרי התשעז

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת מהו המרווח שצריך להיות בין המיטות שלי ושל בעלי כאשר מפרידים בין המיטות בימי הנידה.

אם יש מספר דעות שונות אשמח לשמוע.

תודה רבה!

תשובה

שלום

אסור לו לשבת על המיטה שלך, אך לך מותר לשבת על מיטתו. אסור לך להציע המיטה בפניו וכן להיפך, אחד בפני השני, אם ההצעה היא קודם לשינה.
אסור להתכסות בשמיכה אחת, אפילו אם המיטות נפרדות.
אסור לשכב בשתי מיטות נפרדות אם נוגעות זו בזו. בשעת צורך אפשר להקל לשכב במיטות נפרדות, במרחק מועט מאד. אך לכתחילה יש להרחיק יותר. ואשכנזים נוהגים להחמיר בזה יותר, ולהרחיק כך שלא יוכלו לגעת בהושטת יד, אך זוהי חומרא ולא דין גמור.

כל טוב