שם לבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/16 14:35 יז בתשרי התשעז

שאלה

אשתי ואני רוצים מאוד לתת לביתנו שצפויה להיוולד בימים הקרובים שם שני, את שם אימי שנפטרה לפני שנתיים, מרים.

השם לא ישמש ביום יום, אבל עדיין חשוב לנו לשלבו בשמה.

אנו מתלבטים כיוון שאימי נפטרה ממחלה בטרם עת וקראנו במקומות שונים שרצוי להימנע מכך מסיבה זו.

במקומות אחרים קראנו שכיוון שמדובר בשם שני אין חשש.

לנו חשוב להוסיף את השם.

נודה לעצה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כשם שני לא חששו, אבל צריך להשתדל לפחות פעם בחודש לקרוא בשם המלא.

מזל טוב

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ