תיקון הברית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/16 13:30 יז בתשרי התשעז

שאלה

שלום שמי בן,

רציתי לשאול איך אני מתקן את פגם הברית כי שמעתי שאדם שפוגם בברית עושה נזק בעולמות העליונים ומוציא נשמות מאוצר הנשמות ובעקבות כל זה אתה לא יכול לעלות ברמה הרוחנית כלומר להבין דבר מתוך דבר, חכמה וכדו' ואתה יכול לחזור ולעלות ברמה הרוחנית רק אם תיקנת את כל מה שפגמת והכל שב לקדמותו כבתחילה.. עכשיו מה אני צריך לעשות כדי שבאמת הכל ישוב לקדמותו ואני יוכל לעלות ברמה הרוחנית..?

אני שואל כי הצלחתי לשמור על הברית כמה זמן אבל לא ראיתי שאני עולה ברמה הרוחנית אלא נשארתי כמו שאני בלי שום שינוי..

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

דרכי התשובה הם ללמוד את הנושא לעומק, יש היום ספרות מצויינת שעוסקת בשאלה זו, עיין בספר של הרב שפירא מרמת גן, אשיב ממצולות, ועוד ספרים רבים, והדרך הראשונה היא ללמוד את הנושא. ואז לקבל ולהשתדל לא לחזור לזה החטא, וכן להוסיף בודוי את החטא.
והעיקר שהכל יעשה בשמחה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכןו התורה והארץ